De eerste asperges gestoken van 2024!

Nog nooit hebben we zo vroeg asperges gestoken!

Op 5 maart stonden de eerste asperges al met hun kopje boven het bed!
Vanaf 16 maart is de winkel weer dagelijks geopend. We verheugen ons om alle klanten weer te verwelkomen. U bent 7 dagen in de week welkom op de Vennenhof voor verse (geschilde) asperges. Ook verkopen wij alle bijproducten voor een heerlijke aspergemaaltijd.

De allerlekkerste asperges vindt u bij de Vennenhof! Kom, proef en ervaar het zelf!

De eerste asperges 2024 in Sint-Michielsgestel bij de Vennenhof gestoken op 5 maart

Aspergeseizoen 2024 in aantocht

Het aspergeseizoen is begonnen!

Op maandag 29 januari hebben we de aspergebedden van onze allervroegste asperges kunnen opploegen. Door de vele regen van de laatste vier maanden is het land erg nat geworden. Gelukkig is het aspergeveld op een hoog gedeelte in het Maaskantje gelegen. We hopen op een stralend voorjaar zodat eind maart de eerste asperges gestoken kunnen worden.

https://youtu.be/RiCHiVWXWiw?si=pYPSMBAMZV_BAMlN

Seizoen 2023 is weer gestart!

🇳🇱ASPERGESEIZOEN 2022🇳🇱
🍓OPEN VANAF ZATERDAG 2 APRIL!🍓

De eerste aspergesoep van seizoen 2023 is weer vers gemaakt door Peter Van de Ven.
Met de eerste asperges van het seizoen ambachtelijk gemaakt volgens het recept van de chef en met veel liefde bereid❤️
Ook in de winkel is weer hard gewerkt, de winkel is gepoetst, schappen zijn weer gevuld.
De biertjes van Bierboerderij de Nar zijn dit seizoen ook weer verkrijgbaar op de Vennenhof. We zijn er weer klaar voor en hebben er enorm veel zin in: ASPERGESEIZOEN 2023.
Open vanaf donderdag 6 april!!
Openingstijden:
Ma-vrijdag 9.00-18.00
Zaterdag 9.00-17.00
Zondag10.00-14.00
Hebben jullie er ook zoveel zin in?
We zien jullie weer graag in onze boerderijwinkel!
Tot snel!

brabantseasperges #delekkersteasperges #geschildeasperges #aspergesdendungen #aspergessintmichielsgestel #aspergesdenbosch #verseasperges #aspergesbijdeboer #aspergeboerderij

Vacature

🇳🇱VACATURE BOERDERIJWINKEL🇳🇱

Wil jij werken in een gezellig team?
We zijn op zoek naar (een) verkoopmedewerk(st)er(s) voor de verkoop van onze heerlijke asperges en aardbeien op de boerderijwinkel. Heb jij passie voor gezond en lekker eten en ben jij de klantvriendelijke en gedreven duizendpoot die wij zoeken, stuur dan een mail naar dianca@vennenhof.nl

Periode: Eind maart tm juni.
Werktijden: vrijdag hele dag en andere uren in overleg 20-38 uur per week.

Vacature

Einde aspergeseizoen 2021

Aspergeseizoen 2021 zit er bijna op.
Het patroonsfeest van de heilige Sint Jan op 24 juni (de geboortedag van Johannes de Doper) luidt traditioneel het einde van de aspergetijd in. Dan hebben de aspergeplanten nog voldoende tijd om volgend jaar weer heerlijke asperges te kunnen produceren.
De asperges die je eet, zijn eigenlijk de jonge groeischeuten van de aspergeplant. Vanaf het moment dat de planten beginnen met groeien (Rond begin april, afhankelijk van het seizoen) worden dus telkens de groeischeuten afgesneden. Vanuit de dikke wortels gooit de plant telkens een nieuwe scheut omhoog. Dit kost veel energie. Om te voorkomen dat de plant compleet uitgeput raakt en sterft, moet je op een bepaald moment dus de asperge door laten groeien, zodat er een plant uit kan groeien (het aspergeloof) De einddatum is zo gekozen dat er nog voldoende groeiseizoen over is om ervoor te zorgen dat de wortels weer vol energie gepompt kunnen worden voor volgend jaar. De plant kan door fotosynthese suikers aanmaken in de wortels om de winter te kunnen overleven. De knoppen die na 24 juni de kop opsteken groeien uit tot 1-1.5m hoge planten; heel mooi fijn loof.
Na 24 juni worden de dagen korter. Ga je langer door met steken dan kunnen de asperges niet voldoende reserves opbouwen voor het volgende jaar.

Dus…… wilt u nog een keer genieten van onze heerlijke Brabantse Vennenhof asperges, kom dan snel langs. We zijn geopend tm zaterdag 26 juni. Wacht niet te lang want OP=OP!

Einde aspergeseizoen
Waarom stop je met asperges steken op 24 juni