Seizoen 2023 is weer gestart!

🇳🇱ASPERGESEIZOEN 2022🇳🇱
🍓OPEN VANAF ZATERDAG 2 APRIL!🍓

De eerste aspergesoep van seizoen 2023 is weer vers gemaakt door Peter Van de Ven.
Met de eerste asperges van het seizoen ambachtelijk gemaakt volgens het recept van de chef en met veel liefde bereid❤️
Ook in de winkel is weer hard gewerkt, de winkel is gepoetst, schappen zijn weer gevuld.
De biertjes van Bierboerderij de Nar zijn dit seizoen ook weer verkrijgbaar op de Vennenhof. We zijn er weer klaar voor en hebben er enorm veel zin in: ASPERGESEIZOEN 2023.
Open vanaf donderdag 6 april!!
Openingstijden:
Ma-vrijdag 9.00-18.00
Zaterdag 9.00-17.00
Zondag10.00-14.00
Hebben jullie er ook zoveel zin in?
We zien jullie weer graag in onze boerderijwinkel!
Tot snel!

brabantseasperges #delekkersteasperges #geschildeasperges #aspergesdendungen #aspergessintmichielsgestel #aspergesdenbosch #verseasperges #aspergesbijdeboer #aspergeboerderij

Vacature

🇳🇱VACATURE BOERDERIJWINKEL🇳🇱

Wil jij werken in een gezellig team?
We zijn op zoek naar (een) verkoopmedewerk(st)er(s) voor de verkoop van onze heerlijke asperges en aardbeien op de boerderijwinkel. Heb jij passie voor gezond en lekker eten en ben jij de klantvriendelijke en gedreven duizendpoot die wij zoeken, stuur dan een mail naar dianca@vennenhof.nl

Periode: Eind maart tm juni.
Werktijden: vrijdag hele dag en andere uren in overleg 20-38 uur per week.

Vacature

Einde aspergeseizoen 2021

Aspergeseizoen 2021 zit er bijna op.
Het patroonsfeest van de heilige Sint Jan op 24 juni (de geboortedag van Johannes de Doper) luidt traditioneel het einde van de aspergetijd in. Dan hebben de aspergeplanten nog voldoende tijd om volgend jaar weer heerlijke asperges te kunnen produceren.
De asperges die je eet, zijn eigenlijk de jonge groeischeuten van de aspergeplant. Vanaf het moment dat de planten beginnen met groeien (Rond begin april, afhankelijk van het seizoen) worden dus telkens de groeischeuten afgesneden. Vanuit de dikke wortels gooit de plant telkens een nieuwe scheut omhoog. Dit kost veel energie. Om te voorkomen dat de plant compleet uitgeput raakt en sterft, moet je op een bepaald moment dus de asperge door laten groeien, zodat er een plant uit kan groeien (het aspergeloof) De einddatum is zo gekozen dat er nog voldoende groeiseizoen over is om ervoor te zorgen dat de wortels weer vol energie gepompt kunnen worden voor volgend jaar. De plant kan door fotosynthese suikers aanmaken in de wortels om de winter te kunnen overleven. De knoppen die na 24 juni de kop opsteken groeien uit tot 1-1.5m hoge planten; heel mooi fijn loof.
Na 24 juni worden de dagen korter. Ga je langer door met steken dan kunnen de asperges niet voldoende reserves opbouwen voor het volgende jaar.

Dus…… wilt u nog een keer genieten van onze heerlijke Brabantse Vennenhof asperges, kom dan snel langs. We zijn geopend tm zaterdag 26 juni. Wacht niet te lang want OP=OP!

Einde aspergeseizoen
Waarom stop je met asperges steken op 24 juni

Heel Brabant eet asperges

Nog 3 weken kunnen we genieten van heerlijke asperges.

Komend weekend de actie:

HEEL BRABANT EET ASPERGES
Een compleet aspergemenu voor 2 personen is verkrijgbaar bij de Vennenhof.

Ook online te bestellen
Met aardbeien
Zonder aardbeien

Aspergesalade met zalm

Geen zin om uitgebreid te koken met het warme weer?

We hebben weer vers gerookte zalm van De Viswinkel uit Schijndel. Niet alleen erg lekker maar ook super gezond!

Asperges en zalm en eieren zijn een hele goede combinatie. Daarom is deze aspergesalade met gerookte zalm zo’n lekkere salade.

Ingrediënten voor 4 personen:

-20 asperges 

-4 stuks gerookte zalmfilets à 125 gram 

1 kg vastkokende nieuwe aardappelen (of kriel)

8 eieren 

1 bosje peterselie 

4 eetl yoghurt 

2 eetl mayonaise 

1 eetl mosterd 

peper en zout

Schil de asperges,  snijd ze in stukken van 3 cm en kook ze ongeveer 5-7 minuten, zet het vuur uit en laat dan nog ongeveer 7 minuten staan in het hete water.

Schil de aardappelen, snijd deze eventueel doormidden en kook deze gaar.

Kook de eieren.

Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd in een grote schaal en breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en roer ze dan door de saus.

Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.

Pel de eieren in snijd ze in vieren.

Verdeel de aardappelen met saus op de borden en leg de aspergestukken en eieren er tussen. Breek de zalm in stukjes en leg deze hierop. Strooi als laatste wat peterselieblaadjes erover.