Laatste week asperges

Nog een weekje dan zit aspergeseizoen 2015 er weer op. Tm zaterdag 27 juni kunt u genieten van onze asperges. Daarna is het echt weer gedaan en moeten we weer 9 maanden wachten voor seizoen 2016 begint. Van onze heerlijke aardbeien kunt u nog wel langer genieten! Deze oogsten we tot half oktober en vind u dagelijks vers in onze verkoopautomaat. 

Proeven en genieten op Hemelvaartsdag

Op donderdag 14 mei Hemelvaartsdag kunt u op de Vennenhof proeven, genieten en luisteren. Wij zijn geopend van 10.00-16.00. Thuisculinair  zal aanwezig zijn van 11.00-14.30 om u alles te vertellen over aspergegerechten. En natuurlijk kunt u diverse heerlijke gerechten proeven. Het Deilse wijnhuis komt met een aantal goede wijnen alles vertellen over wijn, de achtergronden bij wijn en de combinaties met asperge gerechten. Het Deilse Wijnhuis is deze middag van 13.00-16.00 aanwezig. Wij nodigen u van harte uit voor deze heerlijke middag. Toegang gratis! Hemelvaartsdag open van 10.00-16.0011205492_1610069299230822_5224924777485126415_n1apanna-cotta-van-witte-asperges-890x395_c

Deilse-Wijnhuis

Vennenhof ontvangt oorkonde van Provincie Noord-Brabant

prov

‘De lekkerste aardbeien van Brabant’

Sint Michielsgestel, 30 april 2015 – ‘Lambada’. ‘Fleurette’. ‘Elsanta’. Nee, het gaat niet over exotische vakantiebestemmingen, maar om de aardbeien-rassen die Peter en Dianca van de Ven telen op hun Vennenhof in Sint Michielsgestel. Aardbeien èn asperges, daar draait het om bij De Vennenhof. De manier waarop zij hun bedrijfsvoering inrichten, was voor de provincie Noord-Brabant reden om hen de onderscheiding ‘Groen bedrijf van de maand’ april toe te kennen.

Tussen de rijen aardbeienplanten overhandigde gedeputeerde Johan van den Hout de oorkonde aan Peter van de Ven.

Bodem bepaalt smaak

De Vennenhof besteedt al 15 jaar de uiterste zorg aan de kwaliteit van de grond waarin de aardbeien en asperges groeien. Dat betekent dat Van de Ven werkt met compost en met voedingsmiddelen die zorgen voor een perfecte balans in de samenstelling van de bodem en van het bodemleven. Aan de rand van het terrein staan een aantal korven voor de bijenvolken die zorgen voor de bestuiving van de aardbeienplanten. Chemische bestrijdingsmiddelen worden tot het absolute minimum beperkt.

Bosgeur

Van de Ven is er vast van overtuigd dat zijn werkwijze zich vertaalt in de smaak van zijn groente en fruit: ‘Ja, het geheim zit ‘m in de grond. Het duurt een paar jaar voordat die helemaal goed is uitgebalanceerd, maar dat is de moeite waard. Ik ruik ook altijd aan de grond. Als ie naar bos ruikt, weet ik dat het goed zit’. De lekkerste aardbeien van Brabant komen dan ook bij hèm vandaan, dat weet hij zeker: ‘Onze klanten zeggen: Geweldig, zo smaakten ze vroeger’!

Rondleidingen

Zijn passie zit ‘m niet alleen in de grond, maar ook in de manier waarop hij zijn kennis deelt met zijn omgeving. Van de Ven is aangesloten bij de Hertogboeren en vanuit zijn boerderijwinkel houdt hij rondleidingen langs de aspergevelden, de aardbeienbedden en de bijenkorven. En natuurlijk gaat het ook dan over het belang van gezonde grond en gezond voedsel. Van de Ven: ‘Als je ziek wordt, ga je naar het ziekenhuis om je te laten behandelen of iets weg te laten snijden. Dat is op dit moment zo’n beetje de normale gang van zaken. Daarom zou het goed zijn als mensen wat meer nadachten over de relatie tussen goed voedsel en een goeie gezondheid’.

Foto-onderschrift:

Gedeputeerde Johan van den Hout (links) overhandigt de oorkonde aan Peter van de Ven.

oorkonde