Asperges

Verse asperges haalt u natuurlijk bij aardbei- en aspergeboerderij de Vennenhof.

Dagelijks vers voor u geoogst, en dat proef je!

Aspergeseizoen 2024
geopend 16 maart tm 15 juni

De asperges worden in de volle grond op natuurlijke wijze geteeld. Het resultaat is een rijke oogst aan bijzonder smaakvolle asperges, die van begin april tot 24 juni elke dag vers voor u klaar liggen in onze winkel.

Kooktips

Asperge maat

RECEPTEN: Asperge recept traditioneel en pasta recept

recepten  aspergecentrum

Geschilde asperges op de Vennenhof: aspergeschilmachine

Veel mensen zien er tegenop om asperges te schillen. Dit is ook wel terecht. Het is een nauwkeurig en vaak tijdrovend werk om de asperges pan klaar te maken. Wanneer u ze te dun schilt worden ze niet lekker mals en zacht of u hebt draden in de mond, wanneer u ze te dik schilt is dat zonde. Met onze moderne schilmachine schillen we ter plekke snel en vakkundig de asperges voor u.

De aanschaf van een goede schilmachine is een flinke investering maar heeft zich de afgelopen jaren wel al bewezen.
Kwamen vroeger de asperges bijna vierkant uit de machine, tegenwoordig zijn zelfs de beste koks tevreden met het resultaat van de machine.
In onze winkel kunt u bekijken hoe uw eigen asperges geschild worden.
Vanaf begin april kunt u weer dagelijks bij ons terecht voor vers geschilde asperges.

ASPERGEGEDICHT

Ik lig met jou in hetzelfde bed
we slapen wel recht op
Jij steekt er net wat bovenuit
nog net geen blauwe kop.

Ik ben stapel op jouw lange lijf
dat mag je nu best weten
Ik vind jou echt een reuze wijf
gewoon om op te vreten.

Ik droom de hele lange nacht
aan een stuk door van jou
Jij wordt mijn bruid mooi in het wit
omdat ik van sleepasperges hou.

Maar dan wordt plots mijn droom verstoord
van schrik staan we stokstijf
t Gebeurt op klaar verlichte dag
een mes gaat in ons lijf.

Wij worden in een kist gelegd
en spoedig daarna gewassen
Mijn rug is krom, de jouwe recht
jij bent van eerste klasse.

Nog even zijn wij bij elkaar
daarna zal ’t nooit meer lukken
Want jij gaat naar een toprestaurant
en ik kom bij de stukken