Asperges met rookzout

Wat eten we vandaag?
Vandaag een makkelijk maar heerlijk recept!

Roergebakken asperges met rookzout en pasta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ½ kg witte dunne asperges (klasse B , in stukjes van 3-4cm)
  • 300 gr eierpasta (tagliatelle)
  • 350 gr hamblokjes
  • 3 eetlepels vers gesnipperde bieslook
    -rookzout
    -geraspte kaas
    -roomboter

-Schil de asperges en snijd ze in stukjes. (of koop ze kant&klaar in onze winkel)
-Zet de pasta op in kokend water, en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
-Verhit de koekenpan en voeg wat roomboter (of olijfolie) toe.
-Roerbak de gesneden asperges kort op gematigd vuur beetgaar. De asperges blijven op die manier heerlijk knapperig. Dit is misschien wel de gemakkelijkste bereidingswijze, maar ook deze rauw gebakken asperges zijn qua smaak verrassend lekker!
-Als de asperges beetgaar zijn de pasta, hamblokjes en bieslook toevoegen en als finishing touch ROOKZOUT.
-Geraspte kaas erover en smullen maar!

ALLE INGREDIËNTEN VERKRIJGBAAR IN ONZE BOERDERIJWINKEL!!

Aspergeseizoen 2019

Aspergeseizoen 2019 staat weer voor de deur.

Het kan niet lang meer duren voor we de eerste asperges kunnen oogsten.
De lente is vroeg dit jaar, door het mooie weer van een paar weken geleden leek het erop dat we extreem vroeg asperge zouden kunnen eten.

Echter de Vennenhof heeft jaren geleden  de beslissing genomen om niet aan verwarmde asperges te beginnen.  De bijdrage aan de CO2 uitstoot door het verwarmen van asperge bedden past niet bij onze filosofie van natuurlijk en duurzaam. Dat betekent dat we simpel geduldig moeten zijn tot de eerste asperge door de zon gewekt worden. Op dit moment vinden we in het veld nog geen asperges. Komend weekend gaat de zon weer meer schijnen en hopelijk kunnen we dan de eerste vinden.

We verwachten onze winkel te openen op zaterdag 6 april 2019

Houd de website en facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

KINDEREXCURSIE 25 MEI 2017

KINDEREXCURSIE
Op DONDERDAG 25 MEI van 14.00-16.00
Organiseert de Vennenhof een excursie voor klein en groot over aardbeien en asperges.
Wil je alles leren over bijen, waarom ze zo belangrijk zijn? Hoe ze lekkere honing maken?
En wil je weten hoe aardbeien groeien en waarom de aardbeien van de Vennenhof het allerlekkerste zijn?
Kom dan naar de excursie.
PROEF, BELEEF, ERVAAR EN LEER!!!
ENTREE 3,50 P.P.
Vooraf aanmelden via facebook of info@vennenhof.nl