Wat eten we vandaag?
Vandaag een makkelijk maar heerlijk recept!
Roergebakken asperges met rookzout en pasta
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ½ kg witte dunne asperges (klasse B , in stukjes van 3-4cm)
- 300 gr eierpasta (tagliatelle)
- 350 gr hamblokjes
- 3 eetlepels vers gesnipperde bieslook
-rookzout
-geraspte kaas
-roomboter
-Schil de asperges en snijd ze in stukjes. (of koop ze kant&klaar in onze winkel)
-Zet de pasta op in kokend water, en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
-Verhit de koekenpan en voeg wat roomboter (of olijfolie) toe.
-Roerbak de gesneden asperges kort op gematigd vuur beetgaar. De asperges blijven op die manier heerlijk knapperig. Dit is misschien wel de gemakkelijkste bereidingswijze, maar ook deze rauw gebakken asperges zijn qua smaak verrassend lekker!
-Als de asperges beetgaar zijn de pasta, hamblokjes en bieslook toevoegen en als finishing touch ROOKZOUT.
-Geraspte kaas erover en smullen maar!
ALLE INGREDIËNTEN VERKRIJGBAAR IN ONZE BOERDERIJWINKEL!!