Geen zin om uitgebreid te koken met het warme weer?
We hebben weer vers gerookte zalm van De Viswinkel uit Schijndel. Niet alleen erg lekker maar ook super gezond!
Asperges en zalm en eieren zijn een hele goede combinatie. Daarom is deze aspergesalade met gerookte zalm zo’n lekkere salade.
Ingrediënten voor 4 personen:
-20 asperges
-4 stuks gerookte zalmfilets à 125 gram
1 kg vastkokende nieuwe aardappelen (of kriel)
8 eieren
1 bosje peterselie
4 eetl yoghurt
2 eetl mayonaise
1 eetl mosterd
peper en zout
Schil de asperges, snijd ze in stukken van 3 cm en kook ze ongeveer 5-7 minuten, zet het vuur uit en laat dan nog ongeveer 7 minuten staan in het hete water.
Schil de aardappelen, snijd deze eventueel doormidden en kook deze gaar.
Kook de eieren.
Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd in een grote schaal en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en roer ze dan door de saus.
Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
Pel de eieren in snijd ze in vieren.
Verdeel de aardappelen met saus op de borden en leg de aspergestukken en eieren er tussen. Breek de zalm in stukjes en leg deze hierop. Strooi als laatste wat peterselieblaadjes erover.